Historie

Et Kreativt Kulturmiljø

Et Kreativt Kulturmiljø

Følgende beskriver drømmen, da vi startede projekt Gulddysse Kulturgård i 2004:

Der er mange aktive seniorer i Gundsø Kommune og netop i disse år vil antallet af borgere, som ligger tæt på at påbegynde en pensionisttilværelse, være absolut stigende. Borgere som er eller har været i et aktivt erhvervsliv begynder ”at få tid til overs”. Livsdrømme får en mulighed for at blive realiseret. Drømme om at dyrke en skabende kunst under én eller anden form i et samvær med andre vil uden tvivl interessere mange.

Overgangen fra et aktivt erhvervsliv kan være en af de helt store belastninger i et livsforløb. For mange vil det være mere kalender bestemt end en reaktion ”på et henfald”! Derfor er der uden tvivl mange der vil nyde stadigvæk at kunne bruge noget af en opsamlet viden og erfaring i et ikke stresset miljø, samtidig med at drømme realiseres.
Der er en stor ressource til stede i det gamle Gundsø kommune, en ressource som kan danne fundament for at skabe et kreativt kulturmiljø på Gulddyssegård.

Vi forestiller os at Gulddyssegård bliver et kunstnerisk værksted hvor amatører og professionelle kan mødes og sammen skabe et miljø, hvor kreativiteten i en gensidig inspiration er den drivende faktor!

Værkstederne indrettes så de er bredt anvendelige, og vi vil meget gerne inddrage brugerne i de detaljer, der kan gøre indretningen og den daglige brug allerbedst.

De første to værkstedsområder indrettede vi for Keramik- og Billedkunst. Med inddragelse af Stuehuset kom Sølvværksted, Glasværksted, Papirværksted og Tekstilværksted også med. 

I foreningens bestyrelsen ser vi egentlig ingen  grænser for den kunstneriske udfoldelse – nye områder kan tages op.

Det bliver meget op til medlemmerne at komme med forslag og ideer til den fortsatte udvikling af Gulddysse Kulturgård. 

Vi har igennem kontakter og samtaler nedskrevet en forslags liste til aktiviteter:
 
Lige nu ser den mulige aktivitetsliste således ud:

 
Billedværksted – akvarel, olie, collage, decupage, croquis tegning
Grafisk værksted
Billedvævning – vævning
Skulpturværksted  – sten – træ – jern – kunststoffer 
Keramikværksted
Glasværksted
Sølvværksted – smykker
Blomster dekorations arbejder 
Teater – dukketeater
Musik – solister – mindre orkestre
Musik/Koncerter i gårdens midte og i haven
Oplæsning – Foredrag
Løbende udstillinger