Fjordglimt

Gulddysse Kulturgård og Fjordglimt Cafe og Kulturhus

Lige siden frivillige ildsjæle gik i gang med at renovere og genopbygge i Bygaden 28 i Jyllinge har medlemmer fra Gulddyssegården været i dette arbejde.

Det var derfor nærliggende at de forskellige værksteder var med til at lave noget af udsmykningen af Fjordglimt Cafe og Kulturhus.

Over disken, hvor man køber mad og drikke hænger et smukt ud lavet af medlemmer fra Sølv- og Smykkeværkstedet og i Fjordstuen hænger Sponsertræet, som er lavet med hjælp fra Keramikværkstedet – bladene på træet samt sten og planter under træet – og Glasværkstedet har lavet vandet, hvor fiskene svømmer.

Ur fra sølvværkstedet

Tirsdag den 12. oktober 2021 overrakte formand Marianne Druedahl dette smukke ur til formanden for Fjordglimt Ole Hannecke under overværelse af pressen og kunstnere, der har fremstillet uret.

Tag på besøg i Fjordglimts cafe og nyd de smukke omgivelser og den dejlige kaffe eller andet.

Uret er fremstillet af følgende sølvkunstnere:

Guri Kolding
Poul Erik Hansen
Steen Jespersen
Elisabeth Schlichting
Berit Ingemann Nielsen
Anni Fog

Sponsertræ i Fjordstuen

I 2022 blev Sponsertræet færdigt.

Træet er kreeret af Peter Thompson og han står også for opbygningen af træet, idet han har savet stamme og grene ud, har limet bladene op, skrevet sponsoreres navne på bladene og har sørget for at helheden blev så flot som det ses på billedet til venstre.

Bladene er lavet på keramikværkstedet af mange af medlemmerne. Det samme er tilfældet med græs og sten, mens vandet med fiskene er fremstillet af medlemmer af glasværkstedet på Gulddysse Kulturgård.

Øvrigt samarbejde

Nu, da Fjordglimt Cafe og Kulturhus er i god daglig gænge, består samarbejdet mest i at kunstgruppen på Fjordglimt ind imellem finder kunstnere på Gulddysse Kulturgård, som de gerne vil have til at udstille.