Guldklumpen

Vandrepokalen
Guldklumpen

I 2014 blev vandrepokalen indstiftet af bestyrelsen efter idé og initiativ af
Valter Cloetta Jensen.

Valter Cloetta Jensen har udarbejdet vandrepokalen af mahognitræ og en forgyldt granitsten fundet på Gulddyssegården.

Pokalen gives til en person, der har ydet en særlig og ekstraordinær indsats for foreningen.

På generalforsamlingen 6. marts 2014 præsenterede Valter pokalen.

Guldklumpens tilblivelse

Valter Cloetta Jensen, som har skabt den fysiske vandrepokal, motiverer hvert år bestyrelsens beslutning om, hvem Årets Guldklump skal være. Beslutningen træffes efter indstilling fra Gulddysse Kulturgårds medlemmer.

Guldklumpen bleb i 2016 givet til

Ulla Agathon

som var på malerværkstedet

Mens vandrepokalen i 2017 blev givet til

Vibeke Guldbæk

der er keramikernes kontaktperson

Efter den velbesøgte generalforsamling i 2018 blev vandrepokalen Årets Guldklump uddelt.  Henning Esbensen var blevet indstillet til at modtage pokalen og han fik den med en enstemmig bestyrelses begrundelse.
Man lægger måske ikke så meget mærke til Henning, da hans facon er meget stilfærdig.
Men tag ikke fejl: Henning er en mand, der får ting til at ske!

Guldklumpen blev efter generalforsamlingen 21. marts 2023 givet til Steen Jespersen. Steen har været aktivt medlem i mange år og er at finde på mange af af Gulddyssegårdens værksteder. Steen er at finde på keramik-, bronze-, glas- og sølvværkstederne.

Ingen tvivl om at Steen er både kreativ og hjælpsom. Han laver ovne til raku- og bronze brændinger. Også bøjlerne til værkstedernes skilte sat på væggene på gårdspladsen er delvis Steens kreationer.

Den første til at modtage vandrepokalen var 

Lene Plank Vestergaard

Lene har været med i foreningen siden dens stiftelse.

I 2015 gik pokalen til

Lis Sønderskov.

Årets Guldklump 2019 Inger Jespersen er meget kreativ. Hun hjælper altid både på egne værksteder, keramik og papir, hun giver en hånd med ved opstilling af udstillinger, julemarked m.v.
Hun deler sin viden med andre og er utrolig hjælpsom. Og så er hun alle tiders ambassadør for Gulddysse Kulturgård.
Derfor er hun også et stort aktiv, når hun medvirker på Jyllinge Festival, hvor hun sidder i vores telt og viser, hvordan man arbejder med ler eller papirfoldning.

Efter generalforsamlingen 21. marts 2024 udnævntes Inge Fredsted til årets guldklump 2024 med begrundelse i Inges gode evne til at få medlemmerne på tekstilværkstedet til at føle sig godt tilpas, for at have startet et “fyraftenshold” og for at “forny” værkstedets udseende samt for at være med til at “åbne” værkstedet for nye mulige medlemmer.

Kathe V. Rasmussen modtog Guldklumpen for 2020. Hele foreningen takker Kathe for det store arbejde, hun gennem årene har udført for Gulddyssegården. Kathe er iderig og hjælpsom. Hun har fungeret som kontaktperson både på maler- og glasværkstedet. Kathe har også siddet i bestyrelsen som generalforsamlingsvalgt aktivt medlem.

En del af Valters motivation for 2022 kan læses her: Vi har valgt en person fra Malerværkstedets sale blandt de mange, der var på tale. Personen rummer en så utrolig masse, at man spørger sig selv, om det virkelig kan passe??

Hun ser mere end gerne, at Gården fungerer som et hele,
som vi alle med glæde kan dele. Hun vasker tøj, lægger det sammen og på plads
som var det på et “5-stjernet palads”! Hun er i sandhed Gårdens “Oldfrue”
som forstår at overskue
diverse fejl og mangler på omhu som hun fluks retter med sin enestående ildhu!
Her er der i sandhed tale om en VASKE-ægte Guldklump!
En dygtig portrætmaler, som brænder for foreningens virke
hvis noget skulle begynde at “knirke”! Jeg taler naturligvis om ÅSA SOLOK!

I 2021 blev vandrepokalen givet til Birgit Kjemtrup som gennem mange år har stået for at holde styr på nøglebrikker både med oprettelse, udlevering og afmelding af nøglere til medlemmerne. Birgit Kjemtrup sørger også for at holde øje med alarmerne – såvel brand som indbrud. Og så kontrollerer hun hver uge om hjertestarteren og brandalarmen fungere som de skal. Stor tak til Birgit for det frivillige arbejde.