Tekstilværkstedet

Vær at vide om textilværkstedet.

I textilgruppen er der mulighed for at sy, strikke, hækle, brodere, lave patchwork, farve stoffer og garn, filte, kniple og meget mere.

Du kan bruge textilgruppens materiel mellem kl. 8:00 og 23:00 på alle ugens dage – du kan med andre ord arbejde alene, hvis du helst vil det – men hvis du søger et socialt fællesskab, kan vi i øjeblikket tilbyde to hold:
Fyraftenholdet:
er et ”drop-in”-hold om tirsdagen. Meningen er, at du kommer på gården efter endt arbejdstid. Vi er et par stykker, der møder ind omkring kl. 14:00, og ellers kommer du, som det passer dig. Vi går gerne hjem ved 18-19-tiden, men du er velkommen til at blive, hvis det passer ind i dine andre gøremål.
Dagholdet:
mødes om onsdagen fra ca. kl. 10 til omkring kl 15. Også her er der naturligvis mulighed for både at komme tidligere, dukke op senere og/eller blive så længe, man lyster (dog max. til kl. 23:00.)

På værkstedet har vi mange ting, som du kan gøre brug af – bl.a. symaskine, overlocker, hæve-/sænke klippebord, hæve-/sænke sybord, strygejern, strygebræt, gine, div. linealer og skabeloner og meget mere – kig i skabene og orienter om, hvad vi har til fælles brug. Vi forventer naturligvis at du – ligesom vi – passer godt på vores ting, at du lægger det tilbage hvor du tog det og at du rydder op efter dig selv.
Vi har plads i de tre skabe på bagvæggen til højre mod haven.

Skal du farve garn/stoffer, er det vigtigt at du lægger voksdug på bordene og malertæpper på gulvet, begge dele opbevares i det lille rum efter skabene.

Alt afklip og rester skal du anbringe i de røde affaldsposer (en kurv med poserne står i skabet) og når poserne er fyldt, skal du smide dem i textil-containeren, der er står på P-pladsen.

Vi prøver at pryde vores vægge med noget af det, vi har lavet. Nogle gange er det lidt tilfældigt, hvad der er hængt op, andre gange forsøger vi at have en slags tema. Alle er velkomne med ideer. Af og til finder vi en udstilling eller et kursus, som har interesse for nogen eller alle.
I køkkenet kan du bruge kopper og tallerkener – i køleskabet kan du evt. opbevare en medbragt madpakke. Vi prøver altid at have noget pulverkaffe og thebreve til rådighed.

Inden værkstedet forlades, skal du vaske dit eget service op og stille på plads. Bordene skal tørres af og gulvet skal fejes eller støvsuges, hvis der ligger trevler. Det store klippebord skal køres ned i almindelig bordhøjde og alle stole sættes på plads.

Vi sætter en ære i at værkstedet fremstår pænt og ryddeligt.

Videoen er lavet den dag i 2024, hvor tekstilværkstedet afholdt kursus i syning af genbrugstøj. Instruktør er Stine Højland, stifter af firmaet ATTER

Fra tekstilværkstedets udsmykning

Efter kurset i brug af genbrugsmaterialer har medlemmerne af værkstedet besluttet at udsmykke væggene i værkstedet med værker syet af genbrugsmaterialer.

En smuk jakke, hvor stoffet tidligere var

Et par bukser med smæk

Et vægstykke