Maleri-Magi Årets inviterede Udstilling 2020

Berit Grube

Jeg er født og opvokset i København i en kunstnerisk familie. Barndommens leg i atelieret gav læring i kunstneriske processer, der vakte en nysgerrighed og lyst til at udforske og eksperimentere, der har varet lige siden.
Ud over kunsten, fyldte et stort kendskab til menneskes anatomi og psyke på boghylderne højt hævet over børnehøjde, der inviterede til at teste mine akrobatiske klatreevner.

Det blev foreningen af de to der blev min første kunstneriske kærlighed: Dansen…
Via dansen fandt jeg glæden i skulpturelle former og bevægelse, i et abstrakt følelsesmæssigt udtryk, jeg siden har omsat til mine skulpturer. En “sort masse” der skifter mellem form og bevægelse fanget i stilstand, inspireret af lavas transformation og forandring. Både i fysisk og metaforisk forstand.

Det er i mit virke som grafisk designer jeg fik glæden af at møde Jytte Loehr første gang. Et møde der er blevet til 2 kunstbøger og den unikke fornøjelse, at få lov til at udstille mine sorte skulpturer i selvskab med Jytte´s farverige malerier i hendes barndoms landskab – Gundsømagle. Jeg glæder mig og på ferniserings dagen vil Jytte Loehr præsenterer sin nye kunstbog:

“MALERI – MAGI”, med inspirerende og livsbekræftende historier fra hendes liv

Jytte Loehr

Jeg er så heldig at være vokset op i jordens navle Gundsømagle – et sted med, fjord og bondeland med et tæt forhold til naturen. Jeg er den ældste af en søskendeflok på tre, der alle er opdraget i respekt for vore ideer og ønsker, og med en mormor, der fortalte mig, at jeg var ‘min egen’, at jeg var dejlig og havde kønne ører!
Et hjem med “Lys, Kraft og Varme”, som der stod over el-forretningens butiksvindue.
I 50’erne var det mit brændende ønske at søge ind på kunstakademiet i København, men det tillod økonomien ikke. I stedet kom jeg i lærer på kontor og fik senere job i udenrigsministeriet, hvor jeg arbejdede i 10 år. I 1975 gjorde jeg op med livet som korrespondent og søgte ind på akademiet i Bruxelles, hvor jeg på det tidspunkt arbejdede i Kommissionen som sekretær for vor første kommissær Finn Gundelach. Jeg blev optaget, og siden da har jeg malet og udstillet både i Danmark og i udlandet i snart 45 år!

Jeg glæder mig til at udstille i Gulddyssegårdens smukke lokaler og forhåbentlig møde både nye og gamle bekendte.
På ferniseringsdagen glæder jeg mig til at præsentere min seneste bog “Maleri – Magi”, en bog, der viser et udsnit af mine arbejder gennem de seneste 10 år, siden “Mit Liv som Trækfugl” udkom i 2008.

Udover malerierne har jeg valgt at krydre bogen med seks historier, der alle illustrerer den inspiration, jeg henter i hverdagens magi!


Født 1943, København

Uddannet Académie des Beaux Arts, Bruxelles, Belgien 1977 Studieophold, Japan 1978 Atelier i København 1979-82 Atelier i Paris 1982-85 Atelier i København siden 1986 og Atelier i Grækenland, Symi siden 1993.
Modtaget akademiets pris “Prix de l’Association des Jeunes Peintres Belges”, 1978 Hannmans Legat Berlingske Tidendes Kunstnerlegat Fonden for dansk-islandsk samarbejde.
Ophold i Skandinavisk Forenings Kunstnerkollegium, Rom 1993 Fresko-skole i Firenze i 1999 og 2000 Ophold på Det Danske Institut, Athen i 1996, 1999, 2001, 2004 og 2006 Studeret på det Græske Kunstakademi, ikonografi-linien, 2004 Studieophold, Pro Venezia, Venedig 2010, 2012